sos musztardowy śledziowy
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
dawno temu sprawdziłem proporcje. Lepiej przygotować sos, ważąc komponenty na wadze elektronicznej. Rozproszenie do 3 gramów nie jest krytyczne, jeśli więcej wpłynie na ostateczny smak.
mierzymy wszystkie składniki razem po kolei, napełniając je w jednym pojemniku, który jest zainstalowany na wadze. Na przykład miska lub duży kubek. Następnie pozostaje tylko intensywnie je wymieszać, na przykład widelcem, starając się nie rozpryskiwać. I sos jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g