sos musztardowy śledziowy

idealny sos musztardowy do solonego śledzia! Smacznie.
MicheaszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 73 % 58 g
węglowodany 25 % 20 g
599 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

dawno temu sprawdziłem proporcje. Lepiej przygotować sos, ważąc komponenty na wadze elektronicznej. Rozproszenie do 3 gramów nie jest krytyczne, jeśli więcej wpłynie na ostateczny smak.

mierzymy wszystkie składniki razem po kolei, napełniając je w jednym pojemniku, który jest zainstalowany na wadze. Na przykład miska lub duży kubek. Następnie pozostaje tylko intensywnie je wymieszać, na przykład widelcem, starając się nie rozpryskiwać. I sos jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy