biszkopt czekoladowy w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1.Wymieszaj jajka i cukier w jednym pojemniku, dodaj do nich mleko i dobrze wymieszaj.
2.Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej, poczekaj , aż ostygnie i wlej do naszego przedmiotu, dobrze wymieszaj.
3.Dodaj mąkę, sodę i kakao, dobrze wymieszaj.
4.Przenieś tę mieszaninę na inny talerz (który można umieścić w kuchence mikrofalowej)
5.Napełnij szklankę zimną wodą i umieść na środku talerza z mieszanką (aby lepiej się upiec)
6.Mikrofalówka na 4 minuty (w zależności od mocy)
7.Warto biszkopt z kuchenki mikrofalowej i możemy jeść, a można go ozdobić (czekoladą, cukrem pudrem, płatkami kokosowymi lub jagodami)
to wszystko nasz biszkopt jest gotowy !
SMACZNEGO !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g