czekoladowe cake pops

najbardziej czekoladowe ciastka na świecie! Zaletą tego przepisu jest to, że nie trzeba piec ciastek - wystarczy kupić gotowy biszkopt.
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 35 % 27 g
węglowodany 59 % 46 g
439 kcal
IG: 2 / 16 / 82

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dobrze posiekaj biszkopt. Wymieszaj z masłem o temperaturze pokojowej, dodaj mleko skondensowane i zagnieść gładkie ciasto. Włóż ciasto do lodówki na 20 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Z ciasta zwiń około 25 kulek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść kulki na paluszkach nasączonych czekoladą. Umieść kulki na patyczkach w lodówce na 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na zamrożone kulki nałóż roztopioną czekoladę i udekoruj posypką cukierniczą lub płatkami kokosowymi. Niech czekolada zastygnie w lodówce. Po czym czekoladowe ciastka są gotowe do spożycia! Organizuj przyjęcia herbaciane, traktuj dzieci, ciesz się sam-smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g

Podobne przepisy