czekoladowe cake pops
skład / składniki
25
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze posiekaj biszkopt. Wymieszaj z masłem o temperaturze pokojowej, dodaj mleko skondensowane i zagnieść gładkie ciasto. Włóż ciasto do lodówki na 20 minut.
Krok 2:
Z ciasta zwiń około 25 kulek.
Krok 3:
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Krok 4:
Umieść kulki na paluszkach nasączonych czekoladą. Umieść kulki na patyczkach w lodówce na 15 minut.
Krok 5:
Na zamrożone kulki nałóż roztopioną czekoladę i udekoruj posypką cukierniczą lub płatkami kokosowymi. Niech czekolada zastygnie w lodówce. Po czym czekoladowe ciastka są gotowe do spożycia! Organizuj przyjęcia herbaciane, traktuj dzieci, ciesz się sam-smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g