bułki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
dodaj posiekaną cebulę, przyprawy do mięsa mielonego blenderem lub maszynką do mięsa, dobrze wybij.
rozwałkuj ciasto na mące, połóż na nim mięso mielone o grubości 0,5 cm, cofnij się o 1,0 cm od jednej krawędzi, zwiń rolkę, pokrój na kawałki 5-6 cm, połóż na wysmarowanej olejem roślinnym blasze do pieczenia, posmaruj ciasto żółtkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g