Roladki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

niesłodzone wypieki to wynalazek tureckich kucharzy! Jeśli weźmiesz gotowe ciasto francuskie, bułki gotują się bardzo szybko! Śliczne burekasy-francuskie bułki z mięsem mielonym.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 38 % 15 g
244 kcal
IG: 20 / 80 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

dodaj posiekaną cebulę, przyprawy do mięsa mielonego blenderem lub maszynką do mięsa, dobrze wybij.
 rozwałkuj ciasto na mące, połóż na nim mięso mielone o grubości 0,5 cm, cofnij się o 1,0 cm od jednej krawędzi, zwiń rolkę, pokrój na kawałki 5-6 cm, połóż na wysmarowanej olejem roślinnym blasze do pieczenia, posmaruj ciasto żółtkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy