skład / składniki
metoda gotowania
wszystkim miłośnikom sufletów proponuję zwrócić uwagę na bardzo ciekawy przepis kulinarny na przygotowanie tego dania. Suflet rybny w kremowym sosie kawiorowym po raz pierwszy spróbowałem w restauracji na przyjęciu urodzinowym mojego przyjaciela. Od tego czasu suflet jest ulubionym jedzeniem moich bliskich. Posiekaj głowę cebuli i usmaż na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, aż będzie przezroczysta. Następnie wkładamy pokrojone kawałki ryby i lekko je smażymy. Wlać śmietanę i łyżwę, sól, pieprz, posypać sokiem z cytryny i trochę dusić, mieszając. Ubij jajka kurze, dodaj do nich zawartość patelni i wymieszaj blenderem, aż stanie się płynnym puree. Puree układamy w foremkach i pieczemy w piekarniku przez 10 minut. W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietanę doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na małym ogniu. Wprowadzamy czerwony kawior, delikatnie mieszając i usuwamy z ognia. Ponieważ kawior jest słony, sosu nie można solić. Suflet rybny pod kremowym sosem kawiorowym jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g