mięso w słodkim sosie

pikantne i delikatne mięso utoruje drogę do serca ukochanej osoby! Mięso w słodkim sosie to wspaniały przepis kulinarny kuchni chińskiej przeznaczony na świąteczny stół. Gotuje się wystarczająco długo, więc nadal będziesz musiał przeznaczyć dwie godziny na gotowanie. Ale wynik będzie po prostu świetny.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 62 % 23 g
węglowodany 24 % 9 g
243 kcal
IG: 88 / 0 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
najpierw musimy zgasić warzywa. Aby to zrobić, obieramy pieprz z nasion i kroimy go w cienkie półpierścienie. Po tych samych półpierścieniach kroimy cebulę. Sos sojowy łączymy z koncentratem pomidorowym i bulionem, dodajemy ocet i niepełną szklankę wody, dodajemy sól, cukier. Masę doprowadzamy do stanu jednorodnego. Bierzemy termoodporne głębokie naczynia, wkładamy do nich warzywa, wlewamy powstały sos i wkładamy do piekarnika pod przykryciem, aby dusić na małym ogniu. Zajmie nam to około godziny. Gdy jedzenie będzie gotowe, wyjmij, wlej zielony groszek i włóż do piekarnika na kolejne dziesięć minut. Razem ze skrobią ubij jajka, zanurz mięso pokrojone w warstwy w mieszance i usmaż je w oleju roślinnym po obu stronach. Gdy mięso będzie gotowe, dodaj je do warzyw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy