morszczuk w panierce orzechowej

panierka orzechowa dodaje pikanterii.Będziesz zadowolony z wyniku! Ryba smażona w panierce orzechowej nabiera wyjątkowego, pikantnego smaku! Ten pomysł podzielił się ze mną znajomy, a danie przekroczyło wszelkie oczekiwania. W połączeniu z warzywami i kruchym ryżem morszczuk w panierce orzechowej to bardzo łatwe i zdrowe danie!
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 15 g
tłuszcze 36 % 10 g
węglowodany 11 % 3 g
155 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
Wytnij kulki z korzenia selera i marchwi za pomocą ubijaka.
gotuj je przez 20-25 minut, wyjmij z bulionu i ostudź.
w międzyczasie pokrój rybę na kawałki 4-5 cm, dopraw solą.
zmiel orzechy w maszynce do mięsa.
wymieszaj orzechy z jajkiem w misce, aż będą gładkie.
na patelni rozgrzej olej. Kawałki ryby zawinąć w mąkę i usmażyć. Następnie zanurz każdy kawałek ryby w mieszance jajeczno-orzechowej. Umieść rybę na patelni i smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Połóż rybę na talerzu i udekoruj warzywami i skórką z cytryny
podawać z gotowanym ryżem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy