morszczuk w panierce orzechowej
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Wytnij kulki z korzenia selera i marchwi za pomocą ubijaka.
gotuj je przez 20-25 minut, wyjmij z bulionu i ostudź.
w międzyczasie pokrój rybę na kawałki 4-5 cm, dopraw solą.
zmiel orzechy w maszynce do mięsa.
wymieszaj orzechy z jajkiem w misce, aż będą gładkie.
na patelni rozgrzej olej. Kawałki ryby zawinąć w mąkę i usmażyć. Następnie zanurz każdy kawałek ryby w mieszance jajeczno-orzechowej. Umieść rybę na patelni i smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Połóż rybę na talerzu i udekoruj warzywami i skórką z cytryny
podawać z gotowanym ryżem
gotuj je przez 20-25 minut, wyjmij z bulionu i ostudź.
w międzyczasie pokrój rybę na kawałki 4-5 cm, dopraw solą.
zmiel orzechy w maszynce do mięsa.
wymieszaj orzechy z jajkiem w misce, aż będą gładkie.
na patelni rozgrzej olej. Kawałki ryby zawinąć w mąkę i usmażyć. Następnie zanurz każdy kawałek ryby w mieszance jajeczno-orzechowej. Umieść rybę na patelni i smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Połóż rybę na talerzu i udekoruj warzywami i skórką z cytryny
podawać z gotowanym ryżem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g