bułki z ogórkiem i rybą
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj lepki ryż.
dobrze wymieszaj ocet, sól i cukier. I wlej mieszaninę do ryżu. Dobrze wymieszaj.
ubij jajka i zrób omlet.
pokrój rybę, ogórek i omlet w identyczne paski.
połóż niewielką ilość ryżu na arkuszu nori i spłaszcz.
następnie ułóż omlet, ogórek i łososia.
Rzuć bułkę.
pokrój ostrze zanurzone w wodzie nożem na 6 części.
do sosu wymieszaj majonez, sos sojowy i drobno posiekany koperek.
ułóż gotowe bułki na półmisku i podawaj z sosem.
dobrze wymieszaj ocet, sól i cukier. I wlej mieszaninę do ryżu. Dobrze wymieszaj.
ubij jajka i zrób omlet.
pokrój rybę, ogórek i omlet w identyczne paski.
połóż niewielką ilość ryżu na arkuszu nori i spłaszcz.
następnie ułóż omlet, ogórek i łososia.
Rzuć bułkę.
pokrój ostrze zanurzone w wodzie nożem na 6 części.
do sosu wymieszaj majonez, sos sojowy i drobno posiekany koperek.
ułóż gotowe bułki na półmisku i podawaj z sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g