solenie smalcu w skórce cebuli

smalec można nie tylko solić, ale także gotować! Posmakuj tego pysznego! Taki smalec cebulowy jest wytwarzany w bulionie ze skórki cebuli, dlatego tak się nazywa. Jego kolor jest bardzo nasycony, piękny, a krój jest śnieżnobiały. Smak smalcu cebulowego jest doskonały!
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 97 % 36 g
węglowodany 0 % 0 g
328 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

włóż łuskę cebuli do wody z solą, gotuj przez 20 minut, pozwól łusce się rozgrzać, a bulion stanie się ciemny.

pokrój smalec na małe kawałki, włóż do wrzącego wywaru na 7-10 minut.

po zdjęciu patelni z ognia, włóż do niej posiekany czosnek.

trzymaj tłuszcz w bulionie, aż całkowicie ostygnie. Po wyjęciu zanurzamy każdy kawałek w posiekanym czosnku, posypujemy go czerwoną papryką.

Przenieś smalec do polietylenu i włóż do zamrażarki.

gdy smalec cebulowy jest odpowiednio zamrożony, można go spożywać. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g

Podobne przepisy