solenie smalcu w skórce cebuli
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
włóż łuskę cebuli do wody z solą, gotuj przez 20 minut, pozwól łusce się rozgrzać, a bulion stanie się ciemny.
pokrój smalec na małe kawałki, włóż do wrzącego wywaru na 7-10 minut.
po zdjęciu patelni z ognia, włóż do niej posiekany czosnek.
trzymaj tłuszcz w bulionie, aż całkowicie ostygnie. Po wyjęciu zanurzamy każdy kawałek w posiekanym czosnku, posypujemy go czerwoną papryką.
Przenieś smalec do polietylenu i włóż do zamrażarki.
gdy smalec cebulowy jest odpowiednio zamrożony, można go spożywać. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g