pieczeń mielona z nadzieniem w piekarniku

bułka na świątecznym stole wygląda bardzo smacznie i pięknie.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis na tydzień 6-12 maja

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 54 % 13 g
węglowodany 4 % 1 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj takie produkty. Ugotuj 3 jajka. Pieczarki obrać i umyć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i drobno posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczarki też pokroimy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej patelnię olejem. Podsmaż cebulę lekko, dodaj pieczarki i smaż do miękkości. Najpierw dusiłem pod pokrywką, potem bez. I do gotowości. Usuń z ognia i pozwól mu ostygnąć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    2 kromki chleba tostowego zalać wodą lub mlekiem. Następnie wyciśnij wodę. Bierzemy nasze mięso mielone, dodajemy 1 surowe jajko, sól i nasz sprasowany chleb. Ugniatamy mięso mielone i lepiej je pokonujemy. Jeśli chcesz, możesz dodać pieprz do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Więc przygotujmy nadzienie. Jajka na twardo pokroimy, pieczarki posolić do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Bierzemy folię, układamy mięso mielone w prostokątny kształt.Grubości 1 cm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż grzyby, wyrównaj je.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż jajka, lekko Posol .

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Owijamy teraz rolkę. Szwem w dół. Robimy to za pomocą folii. Możesz wziąć formę i upiec bułkę w formie do chleba.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zawiń i przekręć krawędzie jak cukierki. Następnie zawiń kolejną warstwę folii.Aby cały sok pozostał w środku.Podczas pieczenia uwolni się dużo soku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż do nagrzanego piekarnika do 200gr na 40 minut. Po 40 minutach otwórz folię i smaż przez 10-15 minut, aż będzie lekko rumiana.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oto, co mamy.Pozwól mu ostygnąć, ale na pewno jest gorący.Zimna bułka jest łatwiejsza do cięcia. Smacznego.

pieczeń mielona to nie tylko smaczne, ale także bardzo piękne danie. Do jego przygotowania nadaje się każde mięso mielone, wziąłem domowe mięso mielone z wieprzowiny. Jest znacznie bardziej miękki niż wołowina. Możesz oczywiście mieszać wołowinę i wieprzowinę. Aby uzyskać pikantność, możesz dodać kilka ząbków czosnku. Możesz podać to apetyczne danie z przystawką lub jako danie główne, uzupełnione sałatką ze świeżych warzyw. Spróbuj ugotować pieczeń, a jestem pewien, że ci się spodoba. Oczywiście możesz wziąć inne grzyby, na przykład białe lub grzyby miodowe. Możesz również zrobić nadzienie ze świeżej kapusty smażonej na oleju, dodać starty ser. Ogólnie wszystko według Twojego gustu. Podobał mi się ten przepis. Taka rolka będzie wyglądać bardzo imponująco na świątecznym stole, na każdym festiwalu lub uroczystości. Eksperymentuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina - 263   kcal/100g

Podobne przepisy