kanapki przekąski na świątecznym stole, proste i smaczne

pyszne jak mama, niezwykłe jak w restauracji! Wspaniały przepis na przygotowanie fantastycznych przekąsek na wakacje, które mile zaskoczą swoim smakiem i na pewno wielu się spodoba!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 11 g
tłuszcze 62 % 23 g
węglowodany 8 % 3 g
233 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami, aby przygotować trzy nowe przekąski na świąteczny stół.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować naleśnik, rozbij jedno jajko kurze do miski i dodaj czarny pieprz do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzej patelnię na kuchence, wlej do niej olej roślinny do smaku i wlej mieszaninę jajek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Opiekaj naleśniki na wszelkiego rodzaju przekąski po jednej minucie z każdej strony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby przygotować pierwszy rodzaj przekąski, pokrój połowę główki cebuli na pół pierścienia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej olej roślinny do smaku na patelnię, podgrzej i rozłóż cebulę na średnim ogniu pieca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż dwieście gramów dobrze przetworzonej i umytej wątróbki drobiowej na talerzu, a następnie dodaj sól do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj trochę czarnego pieprzu do talerza do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Mieszając wątrobę na talerzu, rozsmaruj ją na cebuli na patelni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Mieszając smażyć wątrobę na średnim ogniu pieca po obu stronach przez około dwadzieścia minut i odstawić do ostygnięcia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Aby przygotować drugi rodzaj przekąski, włóż sto gramów twarogu do miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj jedną łyżeczkę czerwonego kawioru do miski.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Drobno posiekaj trochę kopru.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj koperek do wspólnej miski.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż ugotowane nadzienie na naleśniku i rozprowadź równą warstwę szpatułką.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Naleśnik z nadzieniem zwijamy w gęstą rolkę i układamy na talerzu, wkładamy do lodówki na godzinę.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Po upływie czasu pokrój rolkę na dowolne kawałki i połóż na talerzu.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Smażona z cebulą wątróbka drobiowa jest rozprowadzana z patelni do kubka do siekania.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Dodaj pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do kubka.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Włóż jedną łyżkę gotowanego ryżu do kubka i zmiel wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Rozłóż ugotowany pasztet z wątroby z kubka do miski.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Rozłóż pasztet na ugotowanym naleśniku, rozprowadź go równomiernie i zrób cienką siatkę majonezu na wierzchu.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Rozłóż pokrojone gotowane jajka przepiórcze na wierzchu pasztetu, dodaj zieloną cebulę i delikatnie zawiń w ciasną rolkę.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Gotowaną bułkę kroimy na dowolne kawałki i układamy na talerzu.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Aby przygotować trzeci rodzaj przekąski, wcieramy trzydzieści gramów sera do miski na drobnej tarce.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Pokrój trochę papryki w paski, a następnie w małą kostkę.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Rozłóż pokrojoną w kostkę paprykę w misce na ser.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Dodaj trochę majonezu do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Rozłóż pięćdziesiąt gramów twarogu na ugotowanym naleśniku i rozprowadź równomierną warstwę, a następnie rozłóż przygotowaną mieszaninę na wierzchu z jednej krawędzi i ostrożnie zawiń w ciasną rolkę.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Gotowaną bułkę kroimy na dowolne małe kawałki, układamy na talerzu i naciągamy na szaszłyki.

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

nowe przepisy na trzy przekąski na świąteczny stół! Nie mogę zapomnieć o studiach i życiu studenckim. Miałem dziewczynę na kursie, która z najbardziej zwykłych produktów wiedziała, jak stworzyć arcydzieło. Wydawałoby się, że są to zwykłe przekąski, ale każda z nich ma coś niezwykłego. Na święta i ważne wydarzenia mogła przygotować posiłek na całe piętro naszego hostelu. Dziewczyny poprosiły ją o podzielenie się doświadczeniem, a ona nie miała nic przeciwko nauczaniu. Ja też byłam wśród tych, którzy chcieli tak Bosko gotować, więc założyłam gruby zeszyt i zapisywałam za moją nauczycielką każde słowo. Od tego czasu minęło wiele lat, ale nie zapomniałem o najbardziej podstawowej technice mojej dziewczyny, używam jej do dziś. Stare przekąski w nowy sposób zawsze zaskakują gości, nawet jeśli wymieniono tylko jeden składnik, wynik jest zawsze niesamowity.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy