skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami, aby przygotować trzy nowe przekąski na świąteczny stół.
Krok 2:
Aby przygotować naleśnik, rozbij jedno jajko kurze do miski i dodaj czarny pieprz do smaku.
Krok 3:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 4:
Podgrzej patelnię na kuchence, wlej do niej olej roślinny do smaku i wlej mieszaninę jajek.
Krok 5:
Opiekaj naleśniki na wszelkiego rodzaju przekąski po jednej minucie z każdej strony.
Krok 6:
Aby przygotować pierwszy rodzaj przekąski, pokrój połowę główki cebuli na pół pierścienia.
Krok 7:
Wlej olej roślinny do smaku na patelnię, podgrzej i rozłóż cebulę na średnim ogniu pieca.
Krok 8:
Rozłóż dwieście gramów dobrze przetworzonej i umytej wątróbki drobiowej na talerzu, a następnie dodaj sól do smaku.
Krok 9:
Dodaj trochę czarnego pieprzu do talerza do smaku.
Krok 10:
Mieszając wątrobę na talerzu, rozsmaruj ją na cebuli na patelni.
Krok 11:
Mieszając smażyć wątrobę na średnim ogniu pieca po obu stronach przez około dwadzieścia minut i odstawić do ostygnięcia.
Krok 12:
Aby przygotować drugi rodzaj przekąski, włóż sto gramów twarogu do miski.
Krok 13:
Dodaj jedną łyżeczkę czerwonego kawioru do miski.
Krok 14:
Drobno posiekaj trochę kopru.
Krok 15:
Dodaj koperek do wspólnej miski.
Krok 16:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 17:
Rozłóż ugotowane nadzienie na naleśniku i rozprowadź równą warstwę szpatułką.
Krok 18:
Naleśnik z nadzieniem zwijamy w gęstą rolkę i układamy na talerzu, wkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 19:
Po upływie czasu pokrój rolkę na dowolne kawałki i połóż na talerzu.
Krok 20:
Smażona z cebulą wątróbka drobiowa jest rozprowadzana z patelni do kubka do siekania.
Krok 21:
Dodaj pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do kubka.
Krok 22:
Włóż jedną łyżkę gotowanego ryżu do kubka i zmiel wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 23:
Rozłóż ugotowany pasztet z wątroby z kubka do miski.
Krok 24:
Rozłóż pasztet na ugotowanym naleśniku, rozprowadź go równomiernie i zrób cienką siatkę majonezu na wierzchu.
Krok 25:
Rozłóż pokrojone gotowane jajka przepiórcze na wierzchu pasztetu, dodaj zieloną cebulę i delikatnie zawiń w ciasną rolkę.
Krok 26:
Gotowaną bułkę kroimy na dowolne kawałki i układamy na talerzu.
Krok 27:
Aby przygotować trzeci rodzaj przekąski, wcieramy trzydzieści gramów sera do miski na drobnej tarce.
Krok 28:
Pokrój trochę papryki w paski, a następnie w małą kostkę.
Krok 29:
Rozłóż pokrojoną w kostkę paprykę w misce na ser.
Krok 30:
Dodaj trochę majonezu do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 31:
Rozłóż pięćdziesiąt gramów twarogu na ugotowanym naleśniku i rozprowadź równomierną warstwę, a następnie rozłóż przygotowaną mieszaninę na wierzchu z jednej krawędzi i ostrożnie zawiń w ciasną rolkę.
Krok 32:
Gotowaną bułkę kroimy na dowolne małe kawałki, układamy na talerzu i naciągamy na szaszłyki.
Krok 33:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
nowe przepisy na trzy przekąski na świąteczny stół! Nie mogę zapomnieć o studiach i życiu studenckim. Miałem dziewczynę na kursie, która z najbardziej zwykłych produktów wiedziała, jak stworzyć arcydzieło. Wydawałoby się, że są to zwykłe przekąski, ale każda z nich ma coś niezwykłego. Na święta i ważne wydarzenia mogła przygotować posiłek na całe piętro naszego hostelu. Dziewczyny poprosiły ją o podzielenie się doświadczeniem, a ona nie miała nic przeciwko nauczaniu. Ja też byłam wśród tych, którzy chcieli tak Bosko gotować, więc założyłam gruby zeszyt i zapisywałam za moją nauczycielką każde słowo. Od tego czasu minęło wiele lat, ale nie zapomniałem o najbardziej podstawowej technice mojej dziewczyny, używam jej do dziś. Stare przekąski w nowy sposób zawsze zaskakują gości, nawet jeśli wymieniono tylko jeden składnik, wynik jest zawsze niesamowity.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g