bułka pita z czerwoną rybą

Oryginalny, apetyczny i prosty! Zaskocz wyjątkowych gości! Pewnego dnia moja córka i ja przyszliśmy do jednej kawiarni z amerykańską kuchnią. Zamówili buritos. Przyjemność z tego jedzenia jest ogromna. Ale pieniądze też są spore. Po drodze przypomnieli sobie, jakie składniki sprawiły, że to danie było tak smaczne. I doszli do wniosku, że możesz spróbować gotować w domu. I wiesz, okazało się jeszcze smaczniejsze. I niedrogo! Bułka pita z czerwoną rybą to jeden z naszych przepisów kulinarnych z córką, które rodziły się na tej glebie za każdym razem nowe – w zależności od składników. Więc proszę naszych domowników?
Serj40Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 13 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 9 % 2 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

Pita należy pokroić na 2 części. Posmaruj każdy z nich majonezem. Połóż na nim drobno posiekaną rybę warstwami, a następnie jajko starte na grubej tarce. Następnie połóż pomidory pokrojone w cienkie talerze – na nich cebulę i słodką paprykę, startą na grubej tarce. Cóż, ponownie zmasteruj to wszystko majonezem-trochę, aby nie wyciekł. Zielenie rozjaśnią smak potrawy. Schowaj chleb pita od dołu,a następnie zwiń wzdłuż. Zwykle wkładam do kuchenki mikrofalowej. 2-4 minuty, a na lunch lub śniadanie otrzymasz bardzo satysfakcjonujący i pyszny posiłek! Nie trzymaj pity w powietrzu-wyschną – Spożywać tylko natychmiast po mikrofalówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy