skład / składniki
gotowanie krok po kroku
rozgrzej do 200 gr. piekarnik. Wymieszaj ćwierć szklanki mąki z solą, pieprzem mielonym czarnym i czerwonym(jedna czwarta łyżeczki).
w drugiej misce wymieszaj jajka, jogurt, mąkę (pół kubka i 2 łyżki stołowe), aż się połączą.
rozdrobnij frytki.
pokrój cebulę w pierścienie o szerokości centymetra.
wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, posmaruj olejem.
rozgrzej blachę do pieczenia w piekarniku przez około osiem minut. Zwiń krążki cebuli w mieszance mąki (w pierwszej misce).
następnie zanurz pierścienie w cieście, pozwól, aby nadmiar masy spłynął.
Zwiń frytki.
ułóż krążki cebuli na blasze do pieczenia, piecz na złoty kolor po obu stronach (około 8 minut).
gotowe pierścienie posolić na gorąco.
możesz podawać je z dowolnym sosem lub mieszać jogurt naturalny z różnymi przyprawami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal / 100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Frytki - 536 kcal/100g