pampuszki do czerwonego barszczu na mleku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz ubić jajka cukrem i solą, a następnie wlać do nich roztopione masło roślinne i kremowe, wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodaj ciepłe mleko i zacznij dodawać mąkę zmieszaną z drożdżami do ciasta.
przykryj ciasto miską lub folią i pozostaw do dopasowania. Po godzinie & nbsp;ciasto będzie gotowe.
na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia ułóż pampuszki, pozostaw na 20-30 minut, posmaruj olejem czosnkowym i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
gdy tylko pampuszki się zrumienią, wyjmij je, ponownie posmaruj olejem i połóż na talerzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g