skład / składniki
metoda gotowania
1. Buraki i jajka należy ugotować i ostudzić, warzywa i warzywa umyć i osuszyć.
2. Posiekaj buraki lub możesz je zetrzeć na grubej tarce.
3. Rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a następnie każdą część w plastry, niezbyt cienkie. Jeśli rzodkiewka jest płytka, po prostu pokrój ją w półkola.
4. Pokrój ogórki jak rzodkiewki lub w kostkę.
5. Jajka obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę.
6. Drobno posiekaj cebulę, natkę pietruszki i koperek. Zostaw kilka całych gałązek do dekoracji.
7. Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki w rondlu, napełnij je kefirem.
8. Dodaj śmietanę i ponownie wymieszaj.
9. Wlej wodę do rondla, włóż sól, ponownie wymieszaj i wstaw do lodówki na około godzinę. Konieczne jest, aby Barszcz ostygł i został zaparzony.
10. W międzyczasie ugotuj ziemniaki.
podawaj zimny barszcz do stołu wraz z daniem z ziemniakami. Gotowane ziemniaki będą doskonałym dodatkiem do niego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal / 100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal / 100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g