zimny barszcz na kefirze

dobrą alternatywą dla okroshki jest zimny barszcz z kefirem! Spróbuj! W naszej rodzinie wszyscy bardzo lubią okroshkę, ale w upale jest nudna, jeśli gotujesz ją zbyt często. Dlatego na przemian z zimnym barszczem na kefirze. Jest bardzo smaczny i orzeźwiający!
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 67 % 6 g
43 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

1. Buraki i jajka należy ugotować i ostudzić, warzywa i warzywa umyć i osuszyć.

2. Posiekaj buraki lub możesz je zetrzeć na grubej tarce.

3. Rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a następnie każdą część w plastry, niezbyt cienkie. Jeśli rzodkiewka jest płytka, po prostu pokrój ją w półkola.

4. Pokrój ogórki jak rzodkiewki lub w kostkę.

5. Jajka obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę.

6. Drobno posiekaj cebulę, natkę pietruszki i koperek. Zostaw kilka całych gałązek do dekoracji.

7. Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki w rondlu, napełnij je kefirem.

8. Dodaj śmietanę i ponownie wymieszaj.

9. Wlej wodę do rondla, włóż sól, ponownie wymieszaj i wstaw do lodówki na około godzinę. Konieczne jest, aby Barszcz ostygł i został zaparzony.

10. W międzyczasie ugotuj ziemniaki.

podawaj zimny barszcz do stołu wraz z daniem z ziemniakami. Gotowane ziemniaki będą doskonałym dodatkiem do niego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal / 100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal / 100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy