Rolada z mięsa zająca
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przepuśćmy mięso zająca przez maszynkę do mięsa, uwalniając je z nasion. Razem z zającem pomińmy wieprzowinę. Następnie pokrój cebulę bardzo drobno i dodaj do niedawno pominiętego mięsa. Dodaj jajka, mielony pieprz i sól, po ich zmieszaniu. Z mięsa mielonego, które położyliśmy na gazie nasączonej wodą, zrobimy bułkę. Najpierw należy nasmarować blachę do pieczenia tłuszczem, na którym będzie smażona bułka. Wyślij bułkę do smażenia do miękkości przez godzinę, podlewając świeżo wyciekły tłuszcz. Jedzenie jest gotowe do spożycia! Z kości zająca możesz zrobić bulion i użyć go do przygotowania sosów do potraw.
życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mięso zająca - 183 kcal/100g