Rolada z mięsa zająca

przepis nie jest łatwy, ale ten pyszny przysmak jest tego wart! W tym artykule powiemy ci kulinarny przepis na bułkę z mięsa zająca. Mimo upływu czasu wynik się usprawiedliwi. Po spędzeniu 1 godziny na gotowaniu, w naszych rękach będzie leżało apetyczne danie, które może zaspokoić głód nawet najbardziej żywiołowych właścicieli. Zacznijmy analizować niuanse i wszystkie szczegóły podczas przygotowywania tej bułki z mięsa zająca.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 20 g
tłuszcze 39 % 13 g
węglowodany 0 % 0 g
195 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

przepuśćmy mięso zająca przez maszynkę do mięsa, uwalniając je z nasion. Razem z zającem pomińmy wieprzowinę. Następnie pokrój cebulę bardzo drobno i dodaj do niedawno pominiętego mięsa. Dodaj jajka, mielony pieprz i sól, po ich zmieszaniu. Z mięsa mielonego, które położyliśmy na gazie nasączonej wodą, zrobimy bułkę. Najpierw należy nasmarować blachę do pieczenia tłuszczem, na którym będzie smażona bułka. Wyślij bułkę do smażenia do miękkości przez godzinę, podlewając świeżo wyciekły tłuszcz. Jedzenie jest gotowe do spożycia! Z kości zająca możesz zrobić bulion i użyć go do przygotowania sosów do potraw.
życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mięso zająca - 183   kcal/100g

Podobne przepisy