Rozpakuj maślane ciasto drożdżowe z rybą i ryżem

wspaniały przepis na niesamowite pikantne wypieki! Rozpakuj z rybą to moje ulubione pikantne wypieki. Gotuję to jedzenie często i z przyjemnością, a teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to danie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 13 % 6 g
węglowodany 66 % 31 g
252 kcal
IG: 3 / 31 / 66

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mąka, cukier,masło,drożdże,mleko,solryba(polędwica), ryż, czarny pieprz - produkty, których potrzebujemy do przygotowania ciastek z rybą i ryżem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mleko, drożdże, sól, cukier, odstaw na małą pianę, dodaj mąkę i zagniataj ciasto. Dajemy mu czas na wzrost.

  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj ryż w osolonej wodzie, aż będzie do połowy ugotowany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj ryż z filetami rybnymi pokrojonymi na kawałki, dodaj olej, sól, pieprz - to jest nadzienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto za pomocą opaski uciskowej i pokrój na kawałki, zwiń kulki i odstaw na 5-10 minut, aby ciasto wyrosło.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj ciasto, rozłóż nadzienie, ściśnij z obu stron, pozostawiając dziurę w środku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!!!!

zaczynamy więc od wyrabiania ciasta z powyższych składników. Gdy jest gotowy, pozwól mu parzyć w ciepłym miejscu pod ręcznikiem przez około godzinę. Po tym czasie zwijamy go w kształt kiełbasy, kroimy na około 10 kawałków, formujemy z nich kruchochki, kładziemy na stole posypanym mąką i odstawiamy na 5 minut. Następnie z każdej z naszych kulek rozwałkuj ciasto, na środku którego kładziemy wstępnie przygotowaną mieloną rybę. Następnie z obu stron ściskamy krawędzie ciasta, aby na środku każdego wydłużonego ciasta pozostał mały prześwit, przez który będzie widoczne nasze nadzienie. Teraz kładziemy nasze kurtki na uprzednio posmarowanej masłem blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 15-20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy