skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mąka, cukier,masło,drożdże,mleko,solryba(polędwica), ryż, czarny pieprz - produkty, których potrzebujemy do przygotowania ciastek z rybą i ryżem.
Krok 2:
Wymieszaj mleko, drożdże, sól, cukier, odstaw na małą pianę, dodaj mąkę i zagniataj ciasto. Dajemy mu czas na wzrost.
Krok 3:
Krok 4:
Gotuj ryż w osolonej wodzie, aż będzie do połowy ugotowany.
Krok 5:
Wymieszaj ryż z filetami rybnymi pokrojonymi na kawałki, dodaj olej, sól, pieprz - to jest nadzienie.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto za pomocą opaski uciskowej i pokrój na kawałki, zwiń kulki i odstaw na 5-10 minut, aby ciasto wyrosło.
Krok 7:
Rozwałkuj ciasto, rozłóż nadzienie, ściśnij z obu stron, pozostawiając dziurę w środku.
Krok 8:
Krok 9:
Krok 10:
Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Krok 11:
Smacznego!!!!
zaczynamy więc od wyrabiania ciasta z powyższych składników. Gdy jest gotowy, pozwól mu parzyć w ciepłym miejscu pod ręcznikiem przez około godzinę. Po tym czasie zwijamy go w kształt kiełbasy, kroimy na około 10 kawałków, formujemy z nich kruchochki, kładziemy na stole posypanym mąką i odstawiamy na 5 minut. Następnie z każdej z naszych kulek rozwałkuj ciasto, na środku którego kładziemy wstępnie przygotowaną mieloną rybę. Następnie z obu stron ściskamy krawędzie ciasta, aby na środku każdego wydłużonego ciasta pozostał mały prześwit, przez który będzie widoczne nasze nadzienie. Teraz kładziemy nasze kurtki na uprzednio posmarowanej masłem blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g