skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz umyć jabłka, pokroić je na 2 części i usunąć rdzenie. Następnie połóż je na blasze do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku, aż będą gotowe. Pamiętaj, aby wlać trochę wody do blachy do pieczenia.
po upieczeniu jabłek pozwól im nieco ostygnąć, a następnie przetrzyj przez drobne sito.
dodaj cukier do powstałego puree. Następnie gotuj ten kaszcz na małym ogniu, aż zgęstnieje, ciągle mieszając. MMM, już pyszne jedzenie. Ale poczekaj jeszcze trochę.
dalej w gorącej mieszance jabłkowej wlej białka ubitych w pianę. Intensywnie mieszaj trzepaczką.
weź naczynie do pieczenia, posmaruj je masłem, ułóż suflet na szkiełku(będzie ładniejszy). Piec w temperaturze nie większej niż 200 stopni, aż pojawi się piękny złoty odcień.
schłodzić gotowy suflet i posypać śnieżnobiałym cukrem pudrem przed podaniem. Podawaj z mlekiem lub śmietaną.
i przyjmuj hojne komplementy, ponieważ taki suflet jabłkowy to prawdziwe arcydzieło gotowania! Proste i niesamowicie smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g