pieczony suflet wieprzowy z wątróbką na mleku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc oczyszczamy wątrobę z filmów i moczymy, możesz w wodzie lub możesz wydać trochę mleka. Namocz chleb w mleku. Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy namoczony podroby z chlebem & nbsp;i łączymy z masłem. Masło powinno krótko przed tym zmięknąć w temperaturze pokojowej.
dodaj łyżkę mąki wraz z solą i czarnym pieprzem do wątroby, dodaj dwa jajka i ubij mikserem do puszystości.
mocno Rozgrzej piekarnik. Naczynia do pieczenia smarujemy i posypujemy bułką tartą lub mąką. Rozłóż ubitą masę, piecz w piekarniku do miękkości.
danie przypadnie do gustu Twoim chłopczycom.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g