pieczony suflet wieprzowy z wątróbką na mleku

delikatny, zbilansowany suflet z wątroby nadaje się do diety dzieci. Małe dzieci są szczęściem dla rodziców, nie są jeszcze bardzo wymagające, stosunkowo posłuszne i nieskończenie słodkie. I cieszysz się, że dziecko dobrze je i świetnie idzie na nocnik. Dziadkowie bombardują dziecko nowymi rzeczami i zabawkami. Twoim zadaniem jest zbilansowanie diety, aby rosnące ciało wraz z jedzeniem otrzymywało wystarczającą ilość przydatnych pierwiastków śladowych i witamin. Doskonałym daniem dla niemowląt jest suflet. Przepis na suflet z wątroby trafił do mnie od jednej mamy, która z kolei dostała go od swojej mamy.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 12 g
tłuszcze 36 % 12 g
węglowodany 27 % 9 g
186 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

więc oczyszczamy wątrobę z filmów i moczymy, możesz w wodzie lub możesz wydać trochę mleka. Namocz chleb w mleku. Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy namoczony podroby z chlebem & nbsp;i łączymy z masłem. Masło powinno krótko przed tym zmięknąć w temperaturze pokojowej.
dodaj łyżkę mąki wraz z solą i czarnym pieprzem do wątroby, dodaj dwa jajka i ubij mikserem do puszystości.
mocno Rozgrzej piekarnik. Naczynia do pieczenia smarujemy i posypujemy bułką tartą lub mąką. Rozłóż ubitą masę, piecz w piekarniku do miękkości.
danie przypadnie do gustu Twoim chłopczycom.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy