skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek 4 jajka należy ugotować na stromo i pozostawić do ostygnięcia. Mięso mielone na rolkę gotujemy z wołowiny i wieprzowiny w równych proporcjach. Jajko należy ubić mlekiem, drobno posiekać cebulę i natkę pietruszki. Dodaj ubite jajko, cebulę i pietruszkę do mielonej wołowiny i wieprzowiny, sól, pieprz do smaku i wszystko dobrze wymieszaj. Jeśli masz prostokątny kształt, możesz go użyć.
przykryj formę folią, rozłóż część mięsa mielonego na dnie formy, ułóż obrane całe jajka wzdłuż w jednej linii, a następnie rozłóż pozostałe mięso mielone na wierzchu, nadając rolce kształt i zamykając wszystkie krawędzie. Pieczeń pieczemy w piekarniku. Rolkę można wykonać w inny sposób.
w tym celu bierzemy folię spożywczą, rozprowadzamy mięso mielone o grubości 5 cm na folii, na środku mielonego jajka, owijamy rolkę i układamy na blasze do pieczenia w rozgrzanym piekarniku. Lepiej od czasu do czasu podlewać bułkę utworzonym sokiem lub wlać wodę do blachy do pieczenia. Gotową bułkę można ozdobić ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g