skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc najpierw rozpuść cukier w niewielkiej ilości wody, a następnie dodaj do niego miód, przyprawy i olej, podgrzej naszą masę.
następnie schłodź go. Następnie przesiej mąkę i wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Teraz wlej przygotowaną mąkę do miski, wlej do niej jaja kurze, zimny syrop, dodaj przyprawy, wymieszaj wszystko.
następnie przenieś powstałe ciasto na posypany mąką stół i zagniataj ciasto. Rozwałkuj ciasto o grubości około 3-5 mm.teraz za pomocą foremek wycinamy ciasta. Teraz układamy ciasteczka na natłuszczonej blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut.
ciasteczka można opcjonalnie pomalować lukrem cukrowym. Jak to zrobić: ubij 2 białka na stabilną pianę, stopniowo dodawaj 300 g cukru pudru, kontynuuj ubijanie, aż będzie stabilne. Następnie nałóż lukier na ciasteczka i pozostaw do wyschnięcia. Najlepiej rysować wzory.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g