Zupa krem z mięsem i grzybami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
oczyść grzyby i gotuj połowę w osolonej wodzie, pieprz.
posiekaj każde gotowane mięso w blenderze, dodaj do niego ser, umyte posiekane warzywa i jajko. Ubij całą masę blenderem.
drobno posiekaj drugą połowę grzybów i smaż z posiekaną cebulą. Dodaj smażone grzyby do mięsa, dobrze sól, dodaj aromatyczne przyprawy i mąkę. Wyrabiać.
możesz użyć kremu sufletowego w postaci nadzień do ciast-musisz dodać do środka. Możesz wziąć zakupione ciasto francuskie, rozwałkować je na dwie warstwy. Połóż pierwszy na blasze do pieczenia, dekorując boki. Połóż na nim kremowy suflet. I zamknij drugą warstwę ciasta na górze, wykonując w niej 3 otwory. Ściśnij krawędzie. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni. 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g