stroganina z dziczyzny

brzmi obiecująco. Wypróbuj niezwykły przepis i zaskocz swoich bliskich! Tak, oczywiście zdobycie dziczyzny nie jest takie proste. To nie jest wołowina z wieprzowiną na rynku w pobliżu domu kupić. Ktoś może nawet wybrać się na polowanie, aby zafundować sobie tak niezwykłe, można nawet powiedzieć, egzotyczne danie. Ale, jak mówią, na łapacza i bestię biegnie. Tak się stało. Rezultat jest bardzo smaczny i pikantny!
savuleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 18 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 4 % 1 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 h 15 min

przede wszystkim myjemy mięso i kroimy je w poprzek włókien na duże kawałki. Następnie należy je umieścić w zamrażarce na co najmniej kilka godzin.

po zamrożeniu mięsa wyjmujemy je z lodówki, kładziemy na desce do krojenia i strugamy.

kładziemy dziczyznę na talerzu, posypujemy solą i czarnym pieprzem, orzeszkami pinii, dekorujemy świeżymi ziołami.

danie jest gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Szynka Jelenia - 123   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy