stroganina z dziczyzny
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim myjemy mięso i kroimy je w poprzek włókien na duże kawałki. Następnie należy je umieścić w zamrażarce na co najmniej kilka godzin.
po zamrożeniu mięsa wyjmujemy je z lodówki, kładziemy na desce do krojenia i strugamy.
kładziemy dziczyznę na talerzu, posypujemy solą i czarnym pieprzem, orzeszkami pinii, dekorujemy świeżymi ziołami.
danie jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Szynka Jelenia - 123 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g