sos do zupy na zimę
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
zwracam uwagę na przepis na uniwersalny sos do zupy na zimę. Od wielu lat nie zajmujemy się takimi przygotowaniami, ponieważ wszystkie warzywa są dostępne o każdej porze roku, a zupę przygotowujemy dość rzadko.
ponadto, przy odpowiednim przygotowaniu warzyw do zupy na zimę, potrzebujesz dużo miejsca w zamrażarce, a na przykład zamrożone jagody są już przechowywane w zamrażarce, które preferuję latem.
możesz również zamknąć taki przedmiot w słoikach, ale preferowane jest zamrażanie.
posiekaj cebulę i smaż do miękkości.
marchewki pocieramy lub przepuszczamy przez robot kuchenny i smażymy do połowy.
obierz paprykę z nasion, pokrój w kostkę. Obierz pomidory i pokrój na kawałki.
wszystkie warzywa miesza się w emaliowanym rondlu, gotuje przez pół godziny, następnie dodaje czosnek i sól i gotuje przez kolejne dziesięć minut.
przenieś zawartość patelni do słoików i zamknij pokrywkami.
zamknięte słoiki należy przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
taki preparat warzywny dodaje się do zupy 10 minut przed końcem gotowania.
jeśli miejsce pozwala komuś zamrozić, zamiast puszek wyjmujemy warzywa z patelni, składając je przez durszlak lub sito, a następnie układamy w workach z polietylenu i wkładamy do zamrażarki.
ponadto, przy odpowiednim przygotowaniu warzyw do zupy na zimę, potrzebujesz dużo miejsca w zamrażarce, a na przykład zamrożone jagody są już przechowywane w zamrażarce, które preferuję latem.
możesz również zamknąć taki przedmiot w słoikach, ale preferowane jest zamrażanie.
posiekaj cebulę i smaż do miękkości.
marchewki pocieramy lub przepuszczamy przez robot kuchenny i smażymy do połowy.
obierz paprykę z nasion, pokrój w kostkę. Obierz pomidory i pokrój na kawałki.
wszystkie warzywa miesza się w emaliowanym rondlu, gotuje przez pół godziny, następnie dodaje czosnek i sól i gotuje przez kolejne dziesięć minut.
przenieś zawartość patelni do słoików i zamknij pokrywkami.
zamknięte słoiki należy przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
taki preparat warzywny dodaje się do zupy 10 minut przed końcem gotowania.
jeśli miejsce pozwala komuś zamrozić, zamiast puszek wyjmujemy warzywa z patelni, składając je przez durszlak lub sito, a następnie układamy w workach z polietylenu i wkładamy do zamrażarki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g