talerz mięsny Carpaccio z kurczaka z cytryną i limonką

Włoska przekąska dla miłośników wszystkiego, co niezwykłe! Niesamowita włoska przekąska - Carpaccio z kurczaka. Przygotowuje się go z surowego białego mięsa z kurczaka. Okazuje się bardzo smaczny! Spróbuj!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 13 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 5 % 1 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

H. trzymaj mostek kurczaka w zamrażarce, pozwól mu stwardnieć.

wyciśnij sok z połowy cytryny, wymieszaj z oliwą z oliwek, dodaj czarny pieprz do smaku.

pokrój wapno w plasterki.

pokrój pierś z kurczaka na możliwie cienkie plasterki i rozłóż na półmisku. Wlać sos.

przykryj naczynie folią i włóż do lodówki na pół godziny.

pierś zostanie marynowana i będzie gotowa do spożycia.

możesz udekorować Carpaccio z kurczaka pomidorkami koktajlowymi, plasterkami limonki, kulkami mozzarelli, zieloną sałatą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy