talerz mięsny Carpaccio z kurczaka z cytryną i limonką
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
H. trzymaj mostek kurczaka w zamrażarce, pozwól mu stwardnieć.
wyciśnij sok z połowy cytryny, wymieszaj z oliwą z oliwek, dodaj czarny pieprz do smaku.
pokrój wapno w plasterki.
pokrój pierś z kurczaka na możliwie cienkie plasterki i rozłóż na półmisku. Wlać sos.
przykryj naczynie folią i włóż do lodówki na pół godziny.
pierś zostanie marynowana i będzie gotowa do spożycia.
możesz udekorować Carpaccio z kurczaka pomidorkami koktajlowymi, plasterkami limonki, kulkami mozzarelli, zieloną sałatą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g