carpaccio cielęce po sycylijsku

magia tego dania tkwi w jego nieopisanym smaku!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 14 g
tłuszcze 67 % 31 g
węglowodany 2 % 1 g
314 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min
ponownie czytając stary włoski magazyn, zatrzymałem wzrok na sycylijskim przepisie na cielęcinę Carpaccio i natychmiast odłożyłem go nie tylko na pamięć, ale także na pamięć mojego telefonu komórkowego, tylko na wszelki wypadek. Często tego nie gotuję, zbyt specyficzne Jedzenie i tylko dla koneserów surowego mięsa. Ale w święta z pewnością staram się, aby to jedzenie zajmowało swoje miejsce na środku stołu, a kto chce, z pewnością spróbuje. W końcu sushi jest teraz ulubionym masowym jedzeniem, dlaczego nie zjeść surowego mięsa. Zwłaszcza, że naprawdę niesamowite pyszne. Zaczynam od zamrożenia cielęciny do -18 C. Następnie kroję surowe lody na cienkie krótkie paski. Następnie polewam go świeżym sokiem wyciśniętym z całej cytryny i oliwą z oliwek. A potem posypuję parmezanem startym na drobnej tarce. Spieszę szybko podać jedzenie do stołu, dekorując je fioletową trawą bazalikową. Po dziesięciu minutach pozostaje tylko zdecydować, czyja jest dziś kolej na zmywanie naczyń. Zwykle ta rola spoczywa na tych, którzy nigdy nie odważyli się skosztować carpaccio po sycylijsku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy