bakłażany mrożone w zamrażarce

zachowaj świeżość swoich ulubionych warzyw do zimy. Mrożone bakłażany to świetny sposób na przygotowanie na zimę dla miłośników tego warzywa.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
24 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

przed rozpoczęciem gotowania bakłażana zgodnie z tym przepisem należy je umyć tak dokładnie, jak to możliwe, a następnie wytrzeć do sucha.
rozłóż przygotowane bakłażany na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika.
musisz gotować bakłażany w ten sposób, aż będą całkowicie miękkie.
ostrożnie zdejmij skórę z gorących bakłażanów, trzymając je za sadzonki.
z obranych bakłażanów całkowicie odetnij ogony.
gotowe do zamrożenia bakłażany układamy w workach z celofanu. Najwygodniej jest rozłożyć trzy rzeczy, aby zimą wygodniej było je zdobyć, rozmrozić i ugotować.
mrożone bakłażany można łatwo rozmrozić w kuchence mikrofalowej, nie tracąc kształtu. Ponadto po rozmrożeniu pozostają twarde.
z takich bakłażanów możesz zrobić pyszną sałatkę lub po prostu usmażyć cebulę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g

Podobne przepisy