skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Wymieszaj mleko skondensowane w misce z mlekiem. Aby ułatwić mieszanie, pozostaw mieszaninę na pół godziny, aby mleko skondensowane zmiękło.
Krok 3:
W wysokiej misce zacznij ubijać śmietanę na małych obrotach.
Krok 4:
Gdy się spienią, ubijaj mocniej, aż będzie gęsto ubita. Tak wyglądają na końcu.
Krok 5:
Użyj miksera, aby równomiernie wymieszać mleko skondensowane i mleko.
Krok 6:
Kontynuuj ubijanie śmietany na niskich obrotach, dodając do niej mieszankę mleka łyżką.
Krok 7:
Gdy śmietana będzie płynna, a obie mieszanki będą równe w temperaturze, dodaj śmietanę do mleka.
Krok 8:
Wymieszaj.
Krok 9:
Otrzymasz gładką, bujną i bardzo smaczną masę.
Krok 10:
Przenieś go do pojemnika, lekko postukaj nim o stół, aby wydostało się powietrze. Zamknij pojemnik.
Krok 11:
Włóż krem brulee do zamrażarki na 6-8 godzin, a najlepiej na noc. Bardzo dobrze jest kilka razy otworzyć i wymieszać masę, ale nie jest to konieczne.
Krok 12:
A potem-wyjmujemy, serwujemy i smakujemy!..
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g