skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko przygotować pyszne kremowe lody w domu ze śmietany i skondensowanego mleka, które bez wątpienia spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego kremowego nadzienia własnymi rękami.
Krok 2:
Zacznij robić lody i weź miskę objętościową, a następnie wlej do niej pół litra schłodzonej 33% śmietany, a następnie wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski ze śmietaną.
Krok 3:
Ubij śmietanę w misce mikserem elektrycznym, aż będzie puszysta i gładka.
Krok 4:
Wlej jedną puszkę - czterysta gramów skondensowanego mleka-do miski z bitą śmietaną.
Krok 5:
Kontynuuj ubijanie mikserem wszystkich składników w misce, aż uzyskasz puszystą i gładką kremową masę, do której możesz do smaku z chęcią dodać orzechy lub czekoladę z marmoladą.
Krok 6:
Rozłóż ciasto waflowe w odpowiednim kształcie, które można wyrównać i wstępnie przyciąć nożyczkami.
Krok 7:
Rozłóż przygotowaną masę śmietankową w formie i rozprowadź w niej równomierną warstwę.
Krok 8:
Przykryj kremową masę w formie drugim ciastem Waflowym i lekko dociśnij ręką.
Krok 9:
Umieść formę w zamrażarce na pięć godzin.
Krok 10:
Po upływie czasu wyjmij formę z zamrażarki i uwolnij przygotowane lody z formy.
Krok 11:
Ugotowane kremowe lody pokroić na porcje i ułożyć na talerzach.
Krok 12:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na robienie lodów kremowych "Plombir" w domu. Lody przygotowane zgodnie z naszym przepisem są naturalne i niezrównanie delikatne - to prawdziwy kremowy "lody" domowej roboty! Przedstawiam twojej ogólnej dyskusji prosty przepis na takie prawdziwe lody! Przepis na zalecany krem zawiera krem i mleko skondensowane, które zapewniają mu nieskazitelną delikatność. Wysokiej jakości lody, stworzone z naturalnej śmietany własnymi rękami, docenią nawet wymagający smakosze!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ciasta waflowe - 341 kcal/100g