skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować sorbet truskawkowy "dla dzieci", potrzebujesz blendera. Najpierw wkładam truskawki do miski blendera i mieszam, aż będą gładkie. Następnie dodaję cukier puder ze skrobią i ponownie mieszam. Rozłóż Powstałą pastę w plastikowym pojemniku i włóż sorbet truskawkowy "dla dzieci" do zamrażarki na półtorej godziny.
kiedy Słodkie jedzenie jest gotowe, możesz zadzwonić do dzieci i dołączyć do jedzenia chłodnego i orzeźwiającego deseru, którego przepis kulinarny jest tak prosty. Dziecko będzie po prostu zachwycone sorbetem Truskawkowym przygotowanym na jego oczach. Niektórzy używają truskawek zamiast truskawek. Przepis kulinarny jest interesujący, ponieważ otwiera przestrzeń dla kreatywności, umożliwiając zastąpienie truskawek innymi jagodami i zmianę proporcji skrobi i cukru pudru według własnych upodobań.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g