Carpaccio z polędwicy wołowej z anchois

gotuje się błyskawicznie, okazuje się bardzo smaczny!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 14 g
tłuszcze 56 % 22 g
węglowodany 8 % 3 g
270 kcal
IG: 67 / 33 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

W przypadku Carpaccio z wołowiny włoskiej lepiej jest wziąć wybrany filet wołowy. Ten przepis kulinarny jest bardzo prosty, gotowany prawie błyskawicznie (z wyjątkiem czasu potrzebnego do zamrożenia mięsa).
na początek włóż polędwicę wołową do zamrażarki i pozostaw na godzinę. W tym czasie sami przygotowujemy sos. Ugotuj jajko, a następnie pokrój je na cztery plasterki. Wyjmij sardele ze słoika i pozwól, aby nadmiar oleju lub soku spłynął. To samo dotyczy kaparów. Usuń łodygi z rukoli, dokładnie ją umyj. Szalotki pokroić na cztery części. Miękisz białego chleba wkładamy do miski, wlewamy ocet i olej, a następnie mielimy na jednorodną masę. Następnie włóż do osobnej miski: anchois, kapary, szalotki, rukolę i mieszankę chleba. Ubij wszystko mikserem, aż stanie się puree. Wyjmij filet wołowy z zamrażarki i pokrój go bardzo ostrym nożem na cienkie plasterki. Kładziemy plastry na folii spożywczej, możesz jeden na drugim. Na wierzchu przykrywamy kolejny arkusz folii i przez kilka sekund przechodzimy przez folię wałkiem do ciasta (toczymy, a nie bijemy). Ostrożnie rozłóż plastry mięsa na pięknym naczyniu. Do każdego kawałka dodaj trochę przygotowanego sosu. Udekoruj krawędzie pokrojoną w plasterki limonką, liśćmi rukoli i pięknie pokrojonym świeżym pomidorem. Teraz nasze jedzenie może bezpiecznie ozdobić stół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Polędwica wołowa - 324   kcal/100g

Podobne przepisy