skład / składniki
metoda gotowania
W przypadku Carpaccio z wołowiny włoskiej lepiej jest wziąć wybrany filet wołowy. Ten przepis kulinarny jest bardzo prosty, gotowany prawie błyskawicznie (z wyjątkiem czasu potrzebnego do zamrożenia mięsa).
na początek włóż polędwicę wołową do zamrażarki i pozostaw na godzinę. W tym czasie sami przygotowujemy sos. Ugotuj jajko, a następnie pokrój je na cztery plasterki. Wyjmij sardele ze słoika i pozwól, aby nadmiar oleju lub soku spłynął. To samo dotyczy kaparów. Usuń łodygi z rukoli, dokładnie ją umyj. Szalotki pokroić na cztery części. Miękisz białego chleba wkładamy do miski, wlewamy ocet i olej, a następnie mielimy na jednorodną masę. Następnie włóż do osobnej miski: anchois, kapary, szalotki, rukolę i mieszankę chleba. Ubij wszystko mikserem, aż stanie się puree. Wyjmij filet wołowy z zamrażarki i pokrój go bardzo ostrym nożem na cienkie plasterki. Kładziemy plastry na folii spożywczej, możesz jeden na drugim. Na wierzchu przykrywamy kolejny arkusz folii i przez kilka sekund przechodzimy przez folię wałkiem do ciasta (toczymy, a nie bijemy). Ostrożnie rozłóż plastry mięsa na pięknym naczyniu. Do każdego kawałka dodaj trochę przygotowanego sosu. Udekoruj krawędzie pokrojoną w plasterki limonką, liśćmi rukoli i pięknie pokrojonym świeżym pomidorem. Teraz nasze jedzenie może bezpiecznie ozdobić stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g