deser z arbuza Iceberg
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój arbuza na pionowe kawałki.
podgrzej dżem w kuchence mikrofalowej, posmaruj nim arbuza pom.pędzel.
wlej płatki kokosowe do miski. Zanurz wierzch arbuza w wiórach.
dekorowane desery z arbuza góry lodowe wkładamy na noc do zamrażarki.
wyjmujemy z zamrażarki pięć minut przed podaniem.
miło się ochłodzić!
podgrzej dżem w kuchence mikrofalowej, posmaruj nim arbuza pom.pędzel.
wlej płatki kokosowe do miski. Zanurz wierzch arbuza w wiórach.
dekorowane desery z arbuza góry lodowe wkładamy na noc do zamrażarki.
wyjmujemy z zamrażarki pięć minut przed podaniem.
miło się ochłodzić!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g