deser z arbuza & quot; a Ty jesteś taki zimny jak góra lodowa... "

oryginalny przepis! Polizasz palce! Proste i szybkie! Cudowny orzeźwiający, bardzo letni deser z arbuza Iceberg!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 69 % 9 g
62 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
pokrój arbuza na pionowe kawałki.

podgrzej dżem w kuchence mikrofalowej, posmaruj nim arbuza pom.pędzel.

wlej płatki kokosowe do miski. Zanurz wierzch arbuza w wiórach.

dekorowane desery z arbuza góry lodowe wkładamy na noc do zamrażarki.

wyjmujemy z zamrażarki pięć minut przed podaniem.

miło się ochłodzić!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g

Podobne przepisy