stroganina z makreli
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
świeżo mrożone ryby są szybko cięte. Usuwamy kości i skórę. Potrzebujesz tylko fileta. Myjemy makrelę, solimy i dodajemy przyprawy. Filet jest zwijany w rolkę, po czym zawijamy go w pergamin i skręcamy krawędzie papieru.
sześćdziesiąt minut odstawiamy rybę w temperaturze pokojowej, po czym wysyłamy ją do zamrażarki.
po kilku godzinach (po całkowitym zamrożeniu ryby) możesz rozpocząć degustację. Wyjmujemy go z zimna, usuwamy Papier i tniemy cienko nożem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g