stroganina z makreli

na wakacje i w proste dni powszednie pyszna ryba! Gotuj z miłością! Znowu chciałem się rozpieszczać czymś pysznym. Danie jest dość łatwe do przygotowania, a po prostu polizasz palce. Wybór i ilość przypraw radykalnie zmieniają smak. Jest miejsce na eksperymenty.
enlikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 18 g
tłuszcze 40 % 12 g
węglowodany 0 % 0 g
175 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 20 min

świeżo mrożone ryby są szybko cięte. Usuwamy kości i skórę. Potrzebujesz tylko fileta. Myjemy makrelę, solimy i dodajemy przyprawy. Filet jest zwijany w rolkę, po czym zawijamy go w pergamin i skręcamy krawędzie papieru.

sześćdziesiąt minut odstawiamy rybę w temperaturze pokojowej, po czym wysyłamy ją do zamrażarki.

po kilku godzinach (po całkowitym zamrożeniu ryby) możesz rozpocząć degustację. Wyjmujemy go z zimna, usuwamy Papier i tniemy cienko nożem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy