sorbet owocowy
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Pokrój Banana w plasterki.
Krok 3:
Zmiel blenderem na puree.
Krok 4:
Oczyszczamy truskawki z łodyg, myjemy (zostawiłem dwie jagody do dekoracji). Połącz z puree bananowym i posiekaj. Przenieś do pojemnika i włóż do zamrażarki na 1-1,5 godziny. Jeśli sorbet jest Mocno Zamrożony, wyjmij go wcześnie, pozwól mu się trochę rozmrozić.
Krok 5:
Włóż sorbet do miski, udekoruj według uznania. Przysmak jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g