stroganina z muksuna

to niezwykłe danie będzie atrakcją świątecznego stołu! Nie każdy wie, czym jest muksun i jak wygląda. Dość duża ryba muksun żyje w Obi, jest dość tłusta, jak wszystkie ryby Północne. Ta ryba jest pyszna, a przepis, który mam w swoim arsenale, jest dość prosty-wystarczy dobrze zamrozić świeżą rybę.
AnnageAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min

do gotowania konieczne jest, aby ryba była dobrze zamrożona. Wyjmujemy go z zamrażarki i po piętnastu minutach usuwamy skórę nożem. Pokrój go na cienkie kawałki na desce do krojenia.

ryba jest gotowa! W procesie jego stosowania można użyć mieszanki soli i pieprzu: ryby są zanurzane w mieszance i spożywane. Świetną opcją jest również adjika, sos sojowy lub keczup. Są tacy, którzy wolą cebulę z octem. Każdy wybiera to, co jest mu bliższe.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy