skład / składniki
metoda gotowania
cebulę należy obrać przed głównym etapem gotowania. Dokładnie umyj młode ziemniaki (nie musisz ich obierać).
następnie musisz wyciąć duże kawałki tłuszczu z tuszy nutrii i podzielić samą tuszę na porcje. Drobno posiekaj posiekany tłuszcz i marynuj mięso nutrii przez kilka minut w soli, mieszance papryki i śmietanie.
ustawiając piekarnik do 180 stopni, możesz zacząć formować naczynie.
połóż kawałki tłuszczu na dnie obficie wysmarowanej olejem słonecznikowym blachy do pieczenia i przykryj posiekaną cebulą na pół pierścienia, którą należy posypać pieprzem i solą.
połóż przygotowane młode ziemniaki na cebuli, a na wierzchu kawałki przygotowanego mięsa nutrii.
pieczeń pieczemy w piekarniku przez 2-2, 5 godziny, okresowo sprawdzając stopień gotowości, aby nie wysuszyć delikatnego mięsa nutrii. Temperatura gotowania wynosi 180 stopni.
podawaj pieczeń nutria na stole na gorąco z ulubionym sosem i warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mięso nutrii - 190 kcal/100g