ciasto bananowe z ciasteczkami i bitą śmietaną

ciasto bananowe dla miłośników żółtych owoców, łatwe do zrobienia i świetnie smakuje. Może przyg.
Amir Pewny SiebieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 45 % 29 g
węglowodany 48 % 31 g
405 kcal
IG: 6 / 58 / 35

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h

zmiażdżone ciasteczka mieszamy z masłem, kładziemy na dnie formy. Piec przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni, ostudzić.

rozłóż pokrojone wzdłuż banany.

roztopioną czekoladę mleczną wymieszaj z pastą orzechową i wlej banany.

wymieszaj ser śmietankowy, bitą śmietanę i rozpuszczoną białą czekoladę, ułóż powstałą śmietanę wierzchnią warstwą.

ciasto wkładamy do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 895   kcal/100g
  • Czekolada mleczna - 550   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy