ciasto bananowe z ciasteczkami i bitą śmietaną
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zmiażdżone ciasteczka mieszamy z masłem, kładziemy na dnie formy. Piec przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni, ostudzić.
rozłóż pokrojone wzdłuż banany.
roztopioną czekoladę mleczną wymieszaj z pastą orzechową i wlej banany.
wymieszaj ser śmietankowy, bitą śmietanę i rozpuszczoną białą czekoladę, ułóż powstałą śmietanę wierzchnią warstwą.
ciasto wkładamy do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g