skład / składniki
metoda gotowania
przesiej mąkę do miski, rozbij tam jajka, wlej wodę, dodaj sól i zagniataj ciasto. Powinien być elastyczny i elastyczny. Skupiamy się na jego konsystencji, a nie na objętości produktów. Przykryj ciasto folią spożywczą i pozostaw na 40 minut.
obierz cebulę, posiekaj tak drobno, jak to możliwe. Ziemniaki (nie trzeba gotować) czyścić, myć, kroić w małe kostki (z żebrem około 0,5 mm). Opłucz filet z kurczaka, pokrój w kostkę w taki sam sposób jak ziemniaki. Łączymy wszystkie składniki w jednym głębokim pojemniku, dodajemy sól do smaku, mieszamy.
ciasto ugniatamy, dzielimy na kawałki, rozwałkujemy każdy, aby uzyskać okrąg o średnicy około 15 cm, na środku każdego przedmiotu układamy nadzienie i tworzymy Trójkąty.
Przenieś echpochmaki na blachę wyłożoną pergaminem i posmaruj je żółtkiem. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 40-50 minut.
pachnące i rumiane echpochmaki są gotowe, aby zachwycić Cię swoim smakiem.
smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g