chaczapuri warstwowe z serem i twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ciasto rozmrażamy, dzielimy na równe części (około 8), każdą część zwijamy w cienkie ciasto, nadając mu Kwadratowy kształt.
trzy sery na tarce, włóż do miski, dodaj do niego twaróg, rozbij jajko, sól. Wymieszaj masę łyżką, rozłóż nadzienie na zwiniętych kwadratach, ściśnij krawędzie, aby uzyskać koperty.
wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i połóż na niej chaczapuri, smarując każdą
z nich ubite jajko. Posyp sezamem.
Piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 30-40 minut.
gotowe chaczapuri podawane na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g