chaczapuri warstwowe z serem i twarogiem

zaskakująco pyszne ciasto francuskie! Cienkie ciasto francuskie, nadzienie serowo-twarogowe, aromatyczny sezam-wszystko o chaczapuri. Spróbuj gotować, jest bardzo smaczny i satysfakcjonujący!
NusjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 12 g
tłuszcze 41 % 19 g
węglowodany 33 % 15 g
294 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

ciasto rozmrażamy, dzielimy na równe części (około 8), każdą część zwijamy w cienkie ciasto, nadając mu Kwadratowy kształt.

trzy sery na tarce, włóż do miski, dodaj do niego twaróg, rozbij jajko, sól. Wymieszaj masę łyżką, rozłóż nadzienie na zwiniętych kwadratach, ściśnij krawędzie, aby uzyskać koperty.

wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i połóż na niej chaczapuri, smarując każdą
z nich ubite jajko. Posyp sezamem.

Piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 30-40 minut.

gotowe chaczapuri podawane na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy