ciasto z cukinii ze śmietaną i serem

Łatwe, dietetyczne ciasto z cukinii! Spróbuj!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 24 % 4 g
103 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

podstawa:
1. Cukinię pokroić wzdłuż na talerze o grubości 0,5-1 cm;
2. Płytki ułożyć na blasze do pieczenia, piec do miękkości w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 minut, ostudzić;
krem:
3. Wymieszaj śmietanę, ser topiony, posiekane zioła, posiekany czosnek, sól w misce;
posypka:
4. Twardy ser zetrzeć na tarce;
ciasto:
5. Ułóż warstwę cukinii na talerzu;
6. Posmaruj kremem;
7. Posyp tartym serem;
8. Więc kontynuuj warstwy. Udekoruj według uznania;
9. Włóż do lodówki na 2 godziny;
smacznego i letniego nastroju!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy