ciasto z cukinii ze śmietaną i serem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
podstawa:
1. Cukinię pokroić wzdłuż na talerze o grubości 0,5-1 cm;
2. Płytki ułożyć na blasze do pieczenia, piec do miękkości w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 minut, ostudzić;
krem:
3. Wymieszaj śmietanę, ser topiony, posiekane zioła, posiekany czosnek, sól w misce;
posypka:
4. Twardy ser zetrzeć na tarce;
ciasto:
5. Ułóż warstwę cukinii na talerzu;
6. Posmaruj kremem;
7. Posyp tartym serem;
8. Więc kontynuuj warstwy. Udekoruj według uznania;
9. Włóż do lodówki na 2 godziny;
smacznego i letniego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g