szybkie ciasteczka na żółtkach Dotterbusserln
skład / składniki
25
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty
Krok 2:
Masło ( lub margaryna ) zetrzyj z cukrem pudrem. Wszystko mieszałam widelcem
Krok 3:
Dodaj żółtka. Ponownie wymieszaj
Krok 4:
Stopniowo wprowadzaj mąkę . Dobrze wymieszaj
Krok 5:
Wsyp ciasto do worka kondyre (jak dla mnie wygodniej) lub łyżką wyłożyć ciasto, tworząc piękne kółka, w formie wyłożonej papierem do pieczenia
Krok 6:
Piec w temperaturze 190 * C przez około 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia. Schłodzone ciasteczka & quot; przyklej & quot; między sobą dżemem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Dżem morelowy - 249 kcal/100g