Szybkie ciasteczka na żółtkach Dotterbusserln

bardzo szybkie w przygotowaniu i rozpływające się w ustach ciasteczka! Często zdarza się, gdy po ugotowaniu jakiegoś Dania pozostają żółtka. Miałem żółtka w lodówce, których nie mogłem znaleźć! A teraz znalazłem na jednej ze stron tak wspaniałe, szybkie i łatwe do przygotowania ciasteczka. Dlatego chcę się tobą podzielić. Spróbuj zrobić te ciasteczka . Wynik cię nie zawiedzie!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 30 % 24 g
węglowodany 64 % 51 g
431 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Masło ( lub margaryna ) zetrzyj z cukrem pudrem. Wszystko mieszałam widelcem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj żółtka. Ponownie wymieszaj

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Stopniowo wprowadzaj mąkę . Dobrze wymieszaj

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wsyp ciasto do worka kondyre (jak dla mnie wygodniej) lub łyżką wyłożyć ciasto, tworząc piękne kółka, w formie wyłożonej papierem do pieczenia

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w temperaturze 190 * C przez około 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia. Schłodzone ciasteczka & quot; przyklej & quot; między sobą dżemem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 249   kcal/100g

Podobne przepisy