suszona Przepiórka w domu

suszone, puste miejsca, ciekawy przepis, niezwykłe. Przepis na suszoną przepiórkę pomoże zastąpić na stole szkodliwe frytki, orzechy z przyprawami, a także suche jerki sklepowe ze szkodliwymi przyprawami do piwa.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 3 g
tłuszcze 50 % 3 g
węglowodany 0 % 0 g
36 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początku gotowania przepiórki należy pozbyć się podrobów i nadmiaru tłuszczu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie wlej sól kamienną pierwszej klasy na blachę do pieczenia lub inny dopuszczalny pojemnik do solenia i połóż na niej przepiórkę z jednej z płaskich stron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zasypiamy przepiórkę solą, aby ptak był całkowicie przykryty warstwą soli i dociśnięty do góry ciężarem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pozostaw w lodówce na trzy dni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po określonym czasie przepiórkę myjemy pod bieżącą wodą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij czystą wodą i pozostaw do namoczenia do pięciu godzin.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wysuszyć ręcznikami papierowymi i zawiesić w lodówce na dwa tygodnie. W razie potrzeby przepiórkę można natrzeć przyprawami do smaku przed suszeniem. W moim przypadku zastosowałem pieprz cayenne i paprykę. Za kilka tygodni przepiórka będzie gotowa! Smacznego!

po ugotowaniu suszonej przepiórki byłem bardzo zaskoczony efektem końcowym. Smak tego ptaka przypominał mi słynne tatarskie danie kalkangan-Kaz (suszona Gęś). A to danie, jak wiadomo, jest bardzo popularne w dziedzinie suszonego mięsa. Zdałem sobie więc sprawę, że suszona przepiórka jest bardzo podobna do suszonej gęsi. Zgodnie z przepisem warto zauważyć, że sól należy wziąć kamień pierwszego mielenia, mięso będzie smaczniejsze niż przy użyciu innej soli. przyprawy użyłem według własnego gustu i pragnienia. W moim przypadku jest to pieprz cayenne, estragon i słodka papryka. Ta mieszanka zdradza ptakowi małą plamkę z przyprawą paprykową. Możesz zastosować dowolne przyprawy według własnego gustu i uznania. Na przykład rozmaryn, tymianek, tymianek. W czasie suszenia można suszyć od siedmiu do piętnastu lub więcej dni. W zależności od tego, jaki efekt końcowy chcesz. Bardziej suszone lub suszone mięso. Mogę dla Ciebie zauważyć, że bardziej suche mięso dobrze pasuje do piwa. Oczywiście użycie tego ptaka w towarzystwie piwa zaskoczy wielu twoich przyjaciół, którzy, podobnie jak wielu, są przyzwyczajeni do różnych szkodliwych i nienaturalnych przekąsek. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Przepiórka - 239   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g

Podobne przepisy