suszona Gęś kaklagan Kaz po tatarsku

bardzo nietypowy przepis doceni każda firma przy stole!
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 16 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
133 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 65 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed gotowaniem Gęś należy spłukać i przyciąć nadmiar tłuszczu. Usuń również szyję i podroby. Następnie zetrzyj Gęś mieszanką pieprzu, liścia laurowego i soli zarówno na wierzchu, jak i wewnątrz. Na dnie naczyń, gdzie Gęś straci wilgoć, wlej pszenicę równą warstwą, a sól na wierzchu tą samą warstwą. Pozostaw w pozycji poziomej do odwodnienia na siedem dni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Po określonym czasie spłucz pod bieżącą wodą z soli i osusz ręcznikiem papierowym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Powiesić do wyschnięcia na przeciągu w chłodnym miejscu lub w lodówce przez dwa miesiące.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po wygaśnięciu będziesz mieć wspaniały produkt suszony. Smacznego!!!

suszona gęś w stylu tatarskim lub baszkirskim, moim zdaniem jedna z najlepszych potraw w dziedzinie suszonego mięsa, jedna z najlepszych serwów do piwa lub zwykłej uczty. Umiarkowanie słony produkt to świetna przekąska. Ten przepis jest przeznaczony do gotowania gęsi o wadze dwóch kilogramów. Jest to stosunkowo mały ptak. Jeśli masz Gęś więcej niż 2 kilogramy, Oblicz składniki proporcjonalnie. Podczas gotowania suszonych potraw aktywnie używam pszenicy w okresie odwodnienia mięsa. Istnieje wiele przepisów na suszenie mięsa i prawie wszystkie z nich zalecają zmianę soli prawie codziennie. Dzięki pszenicy osiągnąłem oszczędność czasu. Pszenica wchłania płyn spływający z mięsa. I nie musisz tego zmieniać. Zauważam również, że proces wieszania gęsi do suszenia jest długi. Nie wszystkie regiony zapewniają stabilną temperaturę nawet przez miesiąc. W końcu temperatura może wynosić od minus do plus 20 na ulicy, a zatem na strychu lub na balkonie. Jest to kategorycznie nieodpowiednie dla tego procesu. Dlatego w tym przypadku polecam użycie zwykłej lodówki. W nim temperatura może stale utrzymywać się w okolicach pięciu stopni. Ponadto lodówka ma tendencję do suszenia żywności.
ten produkt doskonale zastępuje szkodliwe chipsy i krakersy do piwa. Zrób niespodziankę dla mężczyzny i nie tylko Towarzystwa, przynosząc tak wspaniałą przekąskę.Jestem pewien, że twoi przyjaciele to docenią. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326   kcal/100g
  • Biała pszenica (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Pszenica twarda (całe ziarno) - 332   kcal/100g
  • Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359   kcal/100g
  • Kruszona pszenica ozima - 358   kcal/100g
  • Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168   kcal/100g
  • Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182   kcal/100g
  • Ziarno sorgo - 332   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 352   kcal/100g
  • Ziarna pszenicy kiełkującej - 305   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 332   kcal/100g
  • Gęsi tłuszcz - 930   kcal/100g
  • Gęś kategorii i - 238   kcal/100g
  • Gęś II kategorii - 317   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy