skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed gotowaniem Gęś należy spłukać i przyciąć nadmiar tłuszczu. Usuń również szyję i podroby. Następnie zetrzyj Gęś mieszanką pieprzu, liścia laurowego i soli zarówno na wierzchu, jak i wewnątrz. Na dnie naczyń, gdzie Gęś straci wilgoć, wlej pszenicę równą warstwą, a sól na wierzchu tą samą warstwą. Pozostaw w pozycji poziomej do odwodnienia na siedem dni.
Krok 2:
Po określonym czasie spłucz pod bieżącą wodą z soli i osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 3:
Powiesić do wyschnięcia na przeciągu w chłodnym miejscu lub w lodówce przez dwa miesiące.
Krok 4:
Po wygaśnięciu będziesz mieć wspaniały produkt suszony. Smacznego!!!
suszona gęś w stylu tatarskim lub baszkirskim, moim zdaniem jedna z najlepszych potraw w dziedzinie suszonego mięsa, jedna z najlepszych serwów do piwa lub zwykłej uczty. Umiarkowanie słony produkt to świetna przekąska. Ten przepis jest przeznaczony do gotowania gęsi o wadze dwóch kilogramów. Jest to stosunkowo mały ptak. Jeśli masz Gęś więcej niż 2 kilogramy, Oblicz składniki proporcjonalnie. Podczas gotowania suszonych potraw aktywnie używam pszenicy w okresie odwodnienia mięsa. Istnieje wiele przepisów na suszenie mięsa i prawie wszystkie z nich zalecają zmianę soli prawie codziennie. Dzięki pszenicy osiągnąłem oszczędność czasu. Pszenica wchłania płyn spływający z mięsa. I nie musisz tego zmieniać. Zauważam również, że proces wieszania gęsi do suszenia jest długi. Nie wszystkie regiony zapewniają stabilną temperaturę nawet przez miesiąc. W końcu temperatura może wynosić od minus do plus 20 na ulicy, a zatem na strychu lub na balkonie. Jest to kategorycznie nieodpowiednie dla tego procesu. Dlatego w tym przypadku polecam użycie zwykłej lodówki. W nim temperatura może stale utrzymywać się w okolicach pięciu stopni. Ponadto lodówka ma tendencję do suszenia żywności.
ten produkt doskonale zastępuje szkodliwe chipsy i krakersy do piwa. Zrób niespodziankę dla mężczyzny i nie tylko Towarzystwa, przynosząc tak wspaniałą przekąskę.Jestem pewien, że twoi przyjaciele to docenią. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Biała pszenica (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Gęsi tłuszcz - 930 kcal/100g
- Gęś kategorii i - 238 kcal/100g
- Gęś II kategorii - 317 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g