kurczak suszony

niezbyt skomplikowany, ale bardzo smaczny przepis. Dobra przekąska. Dobra przekąska do piwa.Dobre oszczędności. Teraz nie powinienem wydawać szalonych pieniędzy w sklepie. Teraz modlę się, aby zrobić to sama.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 20 g
tłuszcze 6 % 2 g
węglowodany 35 % 12 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybierz tylko świeże produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filet z kurczaka w cienkie paski. Układamy na 3 talerzach po 100 gr. 1.Kurczak + sos sojowy + czosnek 2.Kurczak + sos sojowy 3. Kurczak + sos sojowy + czerwona mielona ostra papryka Wszystko wymieszać i odstawić na 10-15 min.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż jedną warstwę na siatce do wyschnięcia. Temperatura 70. Śledzimy 2godz. 20 min.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy