kurczak suszony
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybierz tylko świeże produkty.
Krok 2:
Pokrój filet z kurczaka w cienkie paski. Układamy na 3 talerzach po 100 gr. 1.Kurczak + sos sojowy + czosnek 2.Kurczak + sos sojowy 3. Kurczak + sos sojowy + czerwona mielona ostra papryka Wszystko wymieszać i odstawić na 10-15 min.
Krok 3:
Połóż jedną warstwę na siatce do wyschnięcia. Temperatura 70. Śledzimy 2godz. 20 min.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g