suszona papryka w piekarniku

peklowana pikantna papryka jest bardzo, bardzo smaczna! Przygotuj I ty! Ogólnie uwielbiam kuchnię śródziemnomorską. Ale wcześniej próbowałem tylko suszonych pomidorów, w tym samym roku postanowiłem poeksperymentować. Ponadto papryka zebrała duże zbiory. Doświadczenie się powiodło-papryka okazała się niesamowicie smaczna, przyjemnie pikantna. Ogólnie świetny dodatek do dań mięsnych, sałatek, a nawet kanapek lub jako przekąska.
KingaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 46 % 6 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 30 min

do suszenia lepiej ugotować dojrzałą i soczystą paprykę o bogatym czerwonym kolorze. Umyj je, osusz ręcznikiem, usuń łodygi i nasiona, a następnie pokrój paprykę na duże kawałki. Wolę ciąć na pół wzdłuż.

pokrój kawałki w naczyniu do pieczenia, posyp je oregano i rozmarynem, solą. Rozgrzej piekarnik do 80 stopni i ustaw patelnię z papryką na 5 godzin. Pamiętaj, aby od czasu do czasu obracać kawałki pieprzu z jednej strony na drugą.

możesz natychmiast zjeść to pyszne, podać jako dodatek lub przygotować na zimę. Do tego:
włóż pieczone kawałki, goździki, ziele angielskie i czarny pieprz, czosnek pokrojony w plastry do wysterylizowanego i rozgrzanego słoika. Wlej oliwę z oliwek do słoika, a następnie zamknij ją pokrywką.

suszone papryki są gotowe. Przechowuj je w lodówce przez 2-3 miesiące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy