suszona kapusta

sucharki już suszyłeś? Teraz spróbuj też kapusty! Okazuje się pyszne! Łatwość przygotowania Często nie robię kapusty, ale lubię ją.
olya1989Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h
proponuję zapoznać się z bardzo ciekawym przepisem na przygotowanie suszonej kapusty na zimę.
powiem ci trzy różne sposoby gotowania.
metoda pierwsza.
główkę kapusty rozdziela się na liście, myje, usuwa łodygi, a następnie kroi w wąskie, długie paski..
przygotowane paski gotuje się przez około cztery minuty, a gotowe liście suszy.
następnie bierzemy blachę do pieczenia, pokrywamy ją pergaminem i układamy paski kapusty.
można suszyć zarówno na słońcu, jak iw piekarniku z otwartymi drzwiami w temperaturze około 60 stopni.
możesz sprawdzić gotowość, łamiąc jeden liść kapusty-powinno to nastąpić bez wysiłku.
metoda druga.
kapusta jest obrana, łodyga jest usuwana, a następnie drobno posiekana.
posiekaną kapustę można suszyć na słońcu. Można go również rozłożyć na blasze wyłożonej pergaminem i wysuszyć w piekarniku w temperaturze około 60 stopni przy otwartych drzwiach.
metoda trzecia.
aby ugotować suszoną kapustę, nie trzeba jej mielić. Możesz wysuszyć główki kapusty.
główka kapusty jest czyszczona i suszona na słońcu przez co najmniej cztery godziny.
przechowuj taką główkę kapusty owiniętą w papier i zakopaną w piasku w temperaturze otoczenia nie wyższej niż sześć stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: