suszona kapusta
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
proponuję zapoznać się z bardzo ciekawym przepisem na przygotowanie suszonej kapusty na zimę.
powiem ci trzy różne sposoby gotowania.
metoda pierwsza.
główkę kapusty rozdziela się na liście, myje, usuwa łodygi, a następnie kroi w wąskie, długie paski..
przygotowane paski gotuje się przez około cztery minuty, a gotowe liście suszy.
następnie bierzemy blachę do pieczenia, pokrywamy ją pergaminem i układamy paski kapusty.
można suszyć zarówno na słońcu, jak iw piekarniku z otwartymi drzwiami w temperaturze około 60 stopni.
możesz sprawdzić gotowość, łamiąc jeden liść kapusty-powinno to nastąpić bez wysiłku.
metoda druga.
kapusta jest obrana, łodyga jest usuwana, a następnie drobno posiekana.
posiekaną kapustę można suszyć na słońcu. Można go również rozłożyć na blasze wyłożonej pergaminem i wysuszyć w piekarniku w temperaturze około 60 stopni przy otwartych drzwiach.
metoda trzecia.
aby ugotować suszoną kapustę, nie trzeba jej mielić. Możesz wysuszyć główki kapusty.
główka kapusty jest czyszczona i suszona na słońcu przez co najmniej cztery godziny.
przechowuj taką główkę kapusty owiniętą w papier i zakopaną w piasku w temperaturze otoczenia nie wyższej niż sześć stopni.
powiem ci trzy różne sposoby gotowania.
metoda pierwsza.
główkę kapusty rozdziela się na liście, myje, usuwa łodygi, a następnie kroi w wąskie, długie paski..
przygotowane paski gotuje się przez około cztery minuty, a gotowe liście suszy.
następnie bierzemy blachę do pieczenia, pokrywamy ją pergaminem i układamy paski kapusty.
można suszyć zarówno na słońcu, jak iw piekarniku z otwartymi drzwiami w temperaturze około 60 stopni.
możesz sprawdzić gotowość, łamiąc jeden liść kapusty-powinno to nastąpić bez wysiłku.
metoda druga.
kapusta jest obrana, łodyga jest usuwana, a następnie drobno posiekana.
posiekaną kapustę można suszyć na słońcu. Można go również rozłożyć na blasze wyłożonej pergaminem i wysuszyć w piekarniku w temperaturze około 60 stopni przy otwartych drzwiach.
metoda trzecia.
aby ugotować suszoną kapustę, nie trzeba jej mielić. Możesz wysuszyć główki kapusty.
główka kapusty jest czyszczona i suszona na słońcu przez co najmniej cztery godziny.
przechowuj taką główkę kapusty owiniętą w papier i zakopaną w piasku w temperaturze otoczenia nie wyższej niż sześć stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g