pastylka z jabłek w suszarce
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Moje jabłka, pokroić na ćwiartki i wyciąć rdzeń.
2. Obierz banany i pokrój na kawałki.
3. Za pomocą blendera zanurzeniowego wykonujemy jednorodne tłuczone ziemniaki z jabłek i bananów.
4. Palety suszarki są bardzo dokładnie pokryte olejem roślinnym.
5. Na każdej z palet rozprowadzamy część powstałego puree i równomiernie rozprowadzamy masę silikonową szpatułką.
6. Czas gotowania pastylek w suszarce wynosi około 12 godzin. Gotowe arkusze pastylek mają gęstą strukturę i można je łatwo oddzielić od formy silikonowej.
7. Gotowe arkusze pastylki skręcamy w tubki i przechowujemy w szczelnym pojemniku, w pojemniku pod pokrywą próżniową lub po prostu owijamy w folię spożywczą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g