pastylka z jabłek w suszarce

zdrowe słodycze? Wszystko jest możliwe! Przygotuj pastylkę! Ta stara słodycz od dawna zdobyła miłość całej naszej rodziny. Chcę podzielić się z wami przepisem na zrobienie pastylki jabłkowej w suszarce. Okazuje się, że ten zdrowy przysmak jest bardzo smaczny i jest przygotowywany prosto i szybko.
SzczurAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 88 % 15 g
73 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 12 h 25 min

1. Moje jabłka, pokroić na ćwiartki i wyciąć rdzeń.

2. Obierz banany i pokrój na kawałki.

3. Za pomocą blendera zanurzeniowego wykonujemy jednorodne tłuczone ziemniaki z jabłek i bananów.

4. Palety suszarki są bardzo dokładnie pokryte olejem roślinnym.

5. Na każdej z palet rozprowadzamy część powstałego puree i równomiernie rozprowadzamy masę silikonową szpatułką.

6. Czas gotowania pastylek w suszarce wynosi około 12 godzin. Gotowe arkusze pastylek mają gęstą strukturę i można je łatwo oddzielić od formy silikonowej.

7. Gotowe arkusze pastylki skręcamy w tubki i przechowujemy w szczelnym pojemniku, w pojemniku pod pokrywą próżniową lub po prostu owijamy w folię spożywczą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy