Domowy Deli z kurczaka

Gotowanie jest proste, okazuje się ciekawą i smaczną przekąską. Domowy Deli z kurczaka jest ostatnio szeroko stosowany. Jest to zrozumiałe-przystawka nie jest droga, gotowanie jest proste, a miejsce na świątecznym stole zajmuje honorowe miejsce wraz z innymi kawałkami mięsa. Ponadto Deli z kurczaka można używać bez obawy do robienia tostów, kanapek, sałatek.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 94 % 16 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
102 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D

aby zrobić balyk, weź filet z kurczaka, sól, koniak i wszelkie przyprawy, w tym przepisie proponuję mieszankę papryki.
1. Dobrze spłucz filet, zdejmij z folii. Osusz serwetką.
2. Wlej sól do pojemnika, dodaj koniak i mieszankę papryki. Dobrze wymieszaj.
3. Zetrzyj filet z powstałą mieszanką i pozostaw na jeden dzień w lodówce.
4. Po dniu spłucz, namocz w zimnej wodzie przez 1,5-2 godziny, osusz.
5. Zawiń w gazę i zawieś na balkonie w chłodnych porach roku lub umieść na dolnej półce lodówki na dzień lub dwa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy