kandyzowana cukinia w suszarce na zimę domowej roboty

słodki przysmak z warzyw? Spróbuj! To niesamowite pyszne! Robimy kandyzowane owoce ze wszystkim razem z dziećmi. Suszarka To świetna rzecz, nie wyobrażam sobie, jak sobie bez niej radzili. Z cukinii lub dyni kandyzowane owoce wyglądają podobnie do niektórych papai, a dzięki miodowi cukinia w powstałym przysmaku staje się bardzo trudna do rozpoznania)))
NataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 26 g
115 kcal
IG: 15 / 0 / 85

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h 30 min

1. Cukinię obieramy, usuwamy miąższ i kroimy w kostkę.

2. Przenieś cukinię do odpowiedniego rondla, przykryj cukrem. Zostawiamy je do zaparzenia przez całą noc.

3. Rano spuść uwolniony sok z patelni.

4. Cytrynę myjemy, parzymy wrzącą wodą, kroimy na kawałki i wkładamy do miski blendera. Rozdrabniać.

5. Wlej sok uwolniony z cukinii do małego rondla, dodaj posiekaną cytrynę, zagotuj. Zmniejszamy ogień.

6. Włóż miód do masy cytrynowej, gotuj przez kilka minut.

7. Filtruj zawartość rondla i wlej cukinię powstałym syropem, wymieszaj, umieść patelnię z cukinią na kuchence.

8. Gotuj cukinię, aż syrop zgęstnieje. Nie zapomnij przeszkadzać!

9. Umieść cukinię na tacach suszarki i susz przez 2-3 godziny w 70 stopniach. W mojej suszarce nie można regulować temperatury, suszę przez nieco ponad dwie godziny.

10. Teraz gotowe kandyzowane cukinie można złożyć w suchym słoiku i zamknąć pokrywką. W ten sposób będą przechowywane przez długi czas, aż do zimy i dłużej.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy