mięso z dzika w koniaku

nie wiesz co zrobić z mięsem dzika? Gotuj według tego przepisu. Jeśli twoja rodzina ma myśliwych, prawdopodobnie zbierasz przepisy na gotowanie dziczyzny. Dzielę się sposobem gotowania mięsa dzika-okazuje się smaczne, aromatyczne, satysfakcjonujące i soczyste!
DinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 15 % 4 g
węglowodany 46 % 12 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 10 min

1. Zalej suszone śliwki wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut.

2. Mięso myjemy, lekko osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy na duże kawałki. Włóż mięso do głębokiego pojemnika.

3. Obierz kiwi, a następnie drobno trzy, Dodaj do mięsa.

4. Do mięsa kładziemy również suszone śliwki.

5. Napełnij mięso koniakiem, dodaj sos granatowy "Narsharab". Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na 3 godziny.

6. Ziemniaki myjemy, myjemy, wkładamy do natłuszczonej formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec do całkowitego ugotowania.

7. Rozgrzej patelnię, rozłóż mięso marynatą, solą, włóż czarny mielony pieprz i ziele angielskie.

8. Dusić mięso na średnim ogniu pod przykryciem, aż będzie prawie całkowicie ugotowane.

9. Dodaj pieczone ziemniaki (w całości) na patelnię, gotuj przez kolejne 10 minut.

10. Podawaj gotowe danie na stole, dekorując rozmarynem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Mięso z dzika - 122   kcal/100g

Podobne przepisy