skład / składniki
metoda gotowania
1. Zalej suszone śliwki wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut.
2. Mięso myjemy, lekko osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy na duże kawałki. Włóż mięso do głębokiego pojemnika.
3. Obierz kiwi, a następnie drobno trzy, Dodaj do mięsa.
4. Do mięsa kładziemy również suszone śliwki.
5. Napełnij mięso koniakiem, dodaj sos granatowy "Narsharab". Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na 3 godziny.
6. Ziemniaki myjemy, myjemy, wkładamy do natłuszczonej formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec do całkowitego ugotowania.
7. Rozgrzej patelnię, rozłóż mięso marynatą, solą, włóż czarny mielony pieprz i ziele angielskie.
8. Dusić mięso na średnim ogniu pod przykryciem, aż będzie prawie całkowicie ugotowane.
9. Dodaj pieczone ziemniaki (w całości) na patelnię, gotuj przez kolejne 10 minut.
10. Podawaj gotowe danie na stole, dekorując rozmarynem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Mięso z dzika - 122 kcal/100g